SPRINKLERANLEGG

Avanserte sprinkleranlegg og dyktige rørleggere

Sprinkleranlegg redder menneskeliv og verdier. Sprinkleranlegg er dessuten konsekvensdempende ved brann eller tilløp til brann, og gjør offentlige og private bygg trygge.

Et sprinkleranlegg består av rørsystemer som bringer vann til sprinklerhoder som er strategisk plassert rundt om i bygget, og som spruter ut vann dersom det utløses.

Rørspesialisten Bjørn Gregersen AS tilbyr avanserte sprinkleranlegg og dyktige rørleggere som fikser det meste – fra planlegging og prosjektering til utførelse og godkjenning.

Krav til vedlikehold og kontroll

Virksomheter med sprinkleranlegg omfattes av NS-EN 12845 og Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn (FOBTOT).


Myndighetenes krav omfatter følgende områder:

  • Ettersyn (vaktmestertjenester)
  • Vedlikehold (utføres av rørlegger med spesialkompetansebeviset Blått kort)
  • Kontroll (utføres av en FG-godkjent ingeniør)
  • Tilsyn (utføres av brannvesen)

Virksomhetens vaktmester kan selv utføre ettersyn – Bjørn Gregersen AS kan tilby nødvendig opplæring.

Forsikringsselskapene krever at jevnlig ettersyn og årlig kontroll utføres av et FG-godkjent kontrollforetak. Kontrollrapporten skal registreres i sprinklerdatabasen ESS. Bjørn Gregersen AS har rørleggere med spesialkompetanse og FG-godkjente ingeniører som oppfyller kravene.

Våre rørleggere har spesialkompetanse på sprinkleranlegg

Bjørn Gregersen AS har lang erfaring med prosjektering, vedlikehold og kontroll av sprinkleranlegg. Og alle oppdrag blir utført av medarbeidere med spesialkompetanse. Vi har i dag over 70 avtaler om årlig kontroll og vedlikehold i alt fra kontor- og forretningsbygg til hoteller, kjøpesentre og sykehus.

Ved å benytte Bjørn Gregersen AS er du sikret forskriftsmessig vedlikehold og kontroll utført av sertifiserte rørleggere.

Kontakt oss for vedlikehold og kontroll.

Sertifiseringer

 

Samarbeidspartnere